dr. Bojana Kunst: Umetnik na delu: nove povezave?

dodal Galerija Škuc 20. februar 2015 16:21

 

Kunst

 

Vljudno vabljeni na pogovor z dr. Bojano Kunst, ki bo gradil na tezah knjige Umetnik na delu: bližina umetnosti in kapitalizma. V ponedeljek, 23.2.2015 ob 18. uri v Galeriji Škuc. Z dr. Bojano Kunst se bo pogovarjal Vladimir Vidmar, umetniški vodja Galerije Škuc.

Dr. Bojana Kunst je filozofinja, dramaturginja in teoretičarka sodobnih scenskih umetnosti. Je redna profesorica na Inštitutu za uporabne gledališke znanosti na Justus Liebig Univerzi v Giessnu, kjer od leta 2012 vodi mednarodni magistrski program Koreografija in performans. Je avtorica več knjig in urednica monografij, med so tudi Višnje v čokoladi, Nemogoče telo, Nevarne povezave, Sodobne scenske umetnosti (ur. skupaj s Petro Pogorevc), Performance and Labour. Njena zadnja knjiga, Umetnik na delu, skozi razmišljanje o razmerah in statusu umetnikovega dela razkriva nevarne povezave med kapitalskimi spekulacijami in umetniškim načinom življenja.
Dogodek je del projekta ZAGON – sodobna umetnost z novimi močmi. Projekt Zagon delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete: »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti«; prednostne usmeritve: »Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti«.

Promocijska in organizacijska podpora: Emanat​

Program Galerije Škuc podpirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in MOL – Oddelek za kulturo.

Za več informacij se obrnite na Vladimirja Vidmarja, umetniškega vodjo Galerije Škuc, na elektronski naslov skuc@amis.net